ja glowy raczej nie mam
ale mozna sobie bez wiekszych przeszkod poradzic ze wszystkim. a lacine wspominam z lezka w oku, mimo ze z kartkowek wiecznie troje mialam...
_________________ Wyglądał na skrępowanego, jak gdyby pozwijana bielizna przeszłości plątała mu się w kroczu wspomnień.
Poruszę znowu temat nieśmiertelnej łaciny Zastanawia mnie, bo różne rzeczy słyszałam, czy jeżeli mam ocenę z łaciny na świadectwie, to jestem zwolniona z chodzenia na lektorat, czy również z zaliczenia tego cudownego języka
Jeżeli ktoś ma ocenę z łaciny na świadectwie ukończenia szkoły ponadgimnazjalnej (liceum, liceum profilowane, technikum) to JEST ZWOLNIONY z tego przedmiotu. Koniec kropka.
Rada przyszłość: skorzystaj z opcji szukaj. Skoro już znalazłaś temat o Łacinie to wypadałoby go przeczytać. Gdybyś tak zrobiła, to już na pierwszej stronie w postach: 8 i 10 możesz przeczytać o zwolnieniu.
Pozdrawiam i zazdroszczę przyszłego zwolnienia z łaciny.
Przeczytałam wcześniej cały ten temat i wiem na co jest opcja szukaj:) Pytam się, bo tamte posty są sprzed 2 lat i a nuż mogło się coś zmienić, a poza tym wolałam się upewnić, bo ktoś ze znajomych kiedyś mi mówił o zwolnieniu owszem z zajęć, ale nie egzaminu Nie wierzyłam, a Wy mnie w tym utwierdziliście, dzięki za odpowiedź
Tez się może załapię na zwolnienie, a raczej mam nadzieję. Pytałam się o to pani w dziekanacie, ale zbyt komunikatywna była. Mówiła coś o ankiecie i wypełnieniu jakiejś rubryki z łaciną, ale skończyło się na tym, że zrobiła ksero mojego świadectwa i koniec kropka. Teraz tylko czekam.
na jezyk nie trzeba sie rejsetrowac na tym www.usos(cośtam)?? wszystko sami przydzielają tak?? wole sie upewnic bo na stronce było coś o rejestracji na lektoraty z jezyków a ja z tego mało czaje
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum