ja akceptuję zapisy - kilka razy dziennie, więc trzeba czasem kilka godzin poczekać.
Jak ktoś się spieszy, a nie ma mnie aktualnie na forum, to proszę pisać na moje gg - 1195385 lub telefonicznie - 601 745 972
_________________ www.clari.pl
Akademikowy sklepik internetowy - książki medyczne (ok. 10% tańsze niż w księgarniach) i inne rzeczy potrzebne studentowi - wygodne zamawianie przez internet, odbiór w akademiku - ZAPRASZAM!
Co tydzień nowe promocje!
Super-eleganckie fartuchy MERGO od Super Sprzedawcy
Sklepik i ksero w akademiku w bloku C czynne od poniedziałku do piątku w godz. 7.30-21.00, sob. - 10-18, nd. - 15-21.
Punkt oferuje m.in.:
Ksero (od 6 gr - pow. 1000 stron), drukowanie, bindowanie, oprawy, skanowanie, laminowanie, przepisywanie tekstów, pomoc w składzie tekstu prac mgr, tłumaczenia pol-ang ang-pol - cenniczek na stronie www.claribell.pl
zastanawiam się nad wyborem uczelni, interesuje się farmacją. mam pytanie dotyczące tego czy tytuł technika farmacji pomaga w dostaniu się na wydział uj?
Może ktoś z Was orientuje się w tym temacie? niestety nigdzie na stronie uj i wydziału nie mogę tego znaleźć
[quote="Nelciusja"]W dostaniu się - nie pomaga w niczym :)
W dostaniu się może pomóc Ci jedynie dobrze zdana matura :)[/quote]
dziękuje za informacje. szkoda że się nie da dostać tylko z dyplomem technika. kilku magistrów w szkole nadmieniało coś że to pomaga ale jak widać niezorientowani , albo chodziło im o samą naukę na studiach...
dziękuje:)
coś że to pomaga ale jak widać niezorientowani , albo chodziło im o samą naukę na studiach...
Raczej to drugie . Podobno na TPLu zwłaszcza, przydają się umiejętności zdobyte w trakcie szkolenia się na technika. Chociaż ja osobiście nie znam takiej osoby, która mogłaby się do tego odnieść z autopsji .
_________________ www.popiliby.pl - pierwsza wyszukiwarka sklepów nocnych
Jedynie można dostać jakąś "ulge" w odbywaniu praktyki wakacyjnej - podobno można być z niej zwolnionym, bo tak miało kilka moich koleżanek z tytułem technika, ale to tyle, bo tutaj tylko będzie wchodziła w grę praktyka po 3 roku studiów w aptece ogólnodostępnej, bo po 4 roku jest w szpitalnej, ale tutaj się już nie orietuję czy też można mieć z niej zwolnienie. Będąc technikiem może Ci być łatwiej przyswoić wiedzę którą trzeba wyryć z jakiś przedmiotów. A co do Rekrutacji, to obowiązkowo rozszerzona matura z biologii i z chemii i to w sumie na łączną liczbę punktów około 180 - powinno zapewnić swobodne wejście na studia. Jeżeli się nie ma tych dwóch przedmiotów, to nie ma też szans nawet na niestacjonarne studia niestety.
Czy zaczynając studiować farmację uczycie się wszystkiego od podstaw z chemii i biologii czy to kontynuacja liceum?
a myślisz, że na studiach zaczniesz naukę chemii od budowy atomów i cząsteczek??
_________________ Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmują mi trochę więcej czasu
...ale z pustego nawet Salomon nie naleje, więc co złego, to nie ja
_________________ Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmują mi trochę więcej czasu
...ale z pustego nawet Salomon nie naleje, więc co złego, to nie ja
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum