1978 to chyba jednak jest już prehistoria chociaż zdarza się nam korzystać z starodruków taki Koczwara na przykład albo Danek...
jakby ktoś był zainteresowany chętnie sprzedam Brode po jak najbardziej rozsądnej cenie materiały z botaniki gratis robie porządki przy okazji remontu i znalazłam
Warto mieć więcej materiałów, niż mniej... to moja opinia.
Do chemii organicznej (pomimo pewnych zmian w ubiegłym roku ) warto opierać się na słynnym Bojarze, poza tym polecam McMurry'a (dosyć rozległe opisy, wiele informacji "nadprogramowych") czy Harta (krócej i zwięźlej, lecz nie ma wszystkiego co być powinno). Wielce wskazane jest być uważnym na seminariach i wykładach - wtedy dokładnie wiesz co masz umieć.
Chemia nieorganiczna: Kocjan (kationy, aniony - warto doczytać, chemia ogólna), niebieska książeczka z płomieniem , notatki z wykładów, ćwiczeń.
Biologia z genetyką: skrypt do tkanek (pod red. prof. Nowaka), własne notatki (mega przydatne), Kawiak - czasem można zajrzeć. Przydaje się też umiejętność korzystania z banku pytań...
Botanika: notatki z wykładów, seminariów i ćwiczeń. Można doczytać z Brody i "Roślin leczniczych świata"
Dodam też, że do statystyki (jak ktoś nie potrafi jej zrozumieć jest dobra Biostatystyka A. Stanisz)
_________________ Im bliżej jesteśmy chwili szczęścia, tym bardziej niepokoi nas jego ułuda
czy wydanie chemi org. Harta 1999 jets w miare aktualne ??
chyba tak, sama takie mam i się z niego uczyłam, nomenklatura chyba trochę nieaktualna w niektórych przypadkach, ale poza tym ok
_________________ Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmują mi trochę więcej czasu
...ale z pustego nawet Salomon nie naleje, więc co złego, to nie ja
_________________ www.clari.pl
Akademikowy sklepik internetowy - książki medyczne (ok. 10% tańsze niż w księgarniach) i inne rzeczy potrzebne studentowi - wygodne zamawianie przez internet, odbiór w akademiku - ZAPRASZAM!
Co tydzień nowe promocje!
Super-eleganckie fartuchy MERGO od Super Sprzedawcy
Sklepik i ksero w akademiku w bloku C czynne od poniedziałku do piątku w godz. 7.30-21.00, sob. - 10-18, nd. - 15-21.
Punkt oferuje m.in.:
Ksero (od 6 gr - pow. 1000 stron), drukowanie, bindowanie, oprawy, skanowanie, laminowanie, przepisywanie tekstów, pomoc w składzie tekstu prac mgr, tłumaczenia pol-ang ang-pol - cenniczek na stronie www.claribell.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum