Wysłany: 2009-04-12, 23:40 Przeniesienie się na II rok
Haj ;) Witam wszystkich na forum;)
Mam pytanko; otóż jestem obecnie studentką pierwszego roku farmacji w Warszawie.
Zastanawiam się czy jest możliwe przeniesienie się do Krakowa od II roku (miałabym bliżej do domu i tam jeszcze kilka takich innych spraw).
Tylko z tego co się orientuję, to nie wszystkie przedmioty nam się pokrywają.
Ja w tym roku miała (lub nadal mam):
chemię ogólną i nieorganiczną, botanikę, biologię, anatomię, matmę, statystykę, biofizykę, historię farmacji, angielski, łacinę i wf.
Wy chyba macie jeszcze chemię organiczną.
I tu mam pytanie: czy istnieje w ogóle możliwość przeniesienia się; czy dałabym radę odrobić chemię organiczną z pierwszym rokiem czy fizycznie raczej będzie to niewykonalne???
u nas nie ma anatomii i historii farmacji na I roku, ale właśnie jest chemia organiczna, czy można ją odrobić z I rokiem...tego nie wiem, pewnie jakoś można, ale parę ładnych godzin w tygodniu to zajmuje co do ogólnej możliwości przeniesienia niech się ktoś zorientowany wypowie
_________________ Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda zajmują mi trochę więcej czasu
...ale z pustego nawet Salomon nie naleje, więc co złego, to nie ja
Nie wiem jak to jest pod względem formalnym, ale jeśli chodzi o ilość materiału może być ciężko co nie znaczy że nie dałoby się tego przejść. Fizjo, biochemia i organ w trzecim semestrze?? Brzmi kusząco.
Z tego co słyszałam, to ostatecznie przenieść można się po drugim roku, a nie dopiero po drugim roku, ponieważ uczelnie nie weźmie odpowiedzialności i nie wyda dyplomu osobie, która większą część edukacji spędziła na innej uczelni, ale nie wiem czy naprawdę tak jest. Faktycznie najlepiej będzie jak się skontaktujesz z naszym dziekanatem, Panie są miłe więc dzwon bez obaw
Takie mam do was pytanko Moi drodzy . Studiuje na SUM w Sosnowcu i chce się przenieść po 2-gim roku ... Czy moje podanie o przeniesienie musze w jakikolwiek sposób motywować ?? Jeżeli tak to jak ? Czy istnieje taka możliwość że po 2 latach skończonych na SUM mogę przenieść się na 2-gi rok na UJ ?? Nie miałem kilku przedmiotów z 2giego roku u was i boję się że różnice programowe mnie przytłoczą (więc kosztem stracenia roku z życia ;p wolałbym spokojnie przez 1 roczek chodzić tylko na to czego nie miałem z rocznikiem 89) czy taka opcja jest możliwa ??
_________________ I...I stand, (for nothing), not crawling,
(by myself), not falling down...
I...I'll bleed, (for no one), the demons,
(but myself), that drag me down...
Nie mogłem się w tamtym roku przeniesc , bo miła Pani w dziekanacie powiedziała mi że dopiero po 2gim , wiec co poradze Nie miałem 2 fakultetow z waszej listy i biochemii , ale za to miałem patofizjologie ktora u was jest na 3cim
hmm, no to nie jest tak źle (zakładając, że uznają Ci zaliczenie niektórych przedmiotów u Ciebie - niektóre katedry rządzą się przedziwnymi prawami...)
fakultety to pikuś, chociaż czasochłonne - może całkiem by Ci je odpuścili??
biochemia to w sumie nic fajnego, ale jak będziesz po pato, to chyba dużo z głowy...
myślę, że powinieneś zapytać kogoś kompetentnego, bo gdybać, to sobie możemy
Ja w tym roku mam takie fakultety jak apiterapia , lek homeopatyczny , parazytologia może wogóle odpuszczą mi skoro już jakieś za sobą bd miał
Nie wiecie może czy da sie tak zrobić żebym nie musiał zdawać wszystkiego na 3ci roku , lecz część "zaległych rożnic" odrobic na 4 lub 5 roku ??
no Ser Ty zawsze umiesz komuś mile doradzić wątpię żeby Panie w dziekanacie więcej wiedziały niż my najlepiej zapytać doc Cegły albo kogoś jego pokroju
_________________ 'co mi zrobisz jak mnie złapiesz..."
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum