Forum analityki CMUJ:
www.analityka.fora.pl
Akademikowy sklepik internetowy:
www.clari.pl
Strona Główna Forum Farmacja CMUJ - Kraków
Studenckie forum Wydziału Farmaceutycznego Collegium Medicum UJ w Krakowie

ForumForum FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Tablica ogłoszeńTablica ogłoszeń Szukaj ogłoszeńSzukaj ogłoszeń

Poprzedni temat «» Następny temat
Vboard dla wszystkich studentów !!

Czy vboard (internetowy system obsługi studenta WF CMUJ) powinien być dostępny dla wszystkich?
Tak
92%
 92%  [ 26 ]
Nie - tak jak teraz jest dobrze
3%
 3%  [ 1 ]
Nie mam zdania
3%
 3%  [ 1 ]
Głosowań: 28
Wszystkich Głosów: 28

Autor Wiadomość
kubus_ 
Acidum acetylsalicylicum

Punkty: 4
Items
Wysłany: 2006-10-12, 14:55   

Ok, dziex Claribell :)

A ripostując - brak postów od studentów niższych lat świadczy o ich braku zainteresowania tym tematem, niestety bez nich nic tu nie wskóramy, bo wszyscy którzy siĂŞ wypowiadają mają już dostĂŞp do Vboarda :/

jaMajka 
Phentanylum

Pomogła: 18 razy

Punkty: 59
Items
Wysłany: 2006-10-12, 18:10   

WiĂŞc co konkretnie mielibyśmy zrobiĂŚ? Mogłabym sprobowaĂŚ jutro daĂŚ znaĂŚ o tym naszej starościnie roku, starostom innych grup też (bo moja szefowa akurat na forum jest chyba? :> ) albo puściĂŚ jakąś kartkĂŞ na wykładach. Tylko co mam powiedzieĂŚ, żeby siĂŞ tu na forum odezwali czy gdzieś do kogoś na wydziale?
Bo ja zdolności organizacyjnych nie mam za grosz, ale poinformowaĂŚ górĂŞ mogĂŞ :-P

rudzielec 
Pavulonum
rudzielec

Punkty: 8
Items
Wysłany: 2006-10-12, 18:32   

A ja uważam, że taka forma komunikacji nie jest najlepsza. Jest dobra i wiadomości powinny by zamieszczane w internecie, ale nie powinna stanowic jedynej formy. I nie chodzi nawet o chĂŞci studentów czy asystentów, ale o zwykły dostĂŞp do internetu. Nie wszyscy mają łącze w domu, sala komputerowa na uczelni jest dostĂŞpna dla nas jedynie wtedy gdy nie ma tam zajĂŞc, nie zawsze w okolicy jest kafejka (pomijając fakt, że codzienne płacenie za kafejkĂŞ byłoby absurdem). Na pierwszym miejscu komunikacja słowna, tak uważam. Sama pamiĂŞtam jak sprawdzałam swoje oceny z toksyków w zeszłym roku, gdy jeszcze nie miałam neta- wcale nie było to łatwe...

bzdurka86 
Moderator

Pomogła: 72 razy

Punkty: 925
Items
Wysłany: 2006-10-12, 19:13   

Jestem za informacjami w necie ale nie dokoŹca kumam co to jest ten VBoard. Napiszcie cos jeszcze bo sama nazwa nic mi nie mowi? Kazdy ma tam swoje konto czy tylko tak poprostu taka tablica ogłoszeŹ? I jeszcze czy to miało by byĂŚ na forum czy gdzieś indziej?

rudzielec 
Pavulonum
rudzielec

Items
Wysłany: 2006-10-12, 19:44   

Każdy ma swoje konto. Patrz papaver.farmacja.cm-uj.krakow.pl

kubus_ 
Acidum acetylsalicylicum

Items
Wysłany: 2006-10-12, 21:59   

W sprawach organizacyjnych można, a nawet trzeba pisaĂŚ do mnie na maila kubaszlek@o2.pl !

Co do Vboarda:
- każdy ma swoje konto z loginem i hasłem
- na początku zapisujesz siĂŞ na dostĂŞpne kursy (przedmioty) np. toksykologia
- czekasz na przyjĂŞcie, jeśli spełniasz wszystkie wymogi (jesteś studentem IV roku farmacji) uczestniczysz w kursie
- czyli masz dostĂŞp do forum na stronie głównej Vboarda (po zalogowaniu)
- masz dostĂŞp do linków, RSSów, materiałów, ocen, testów (chyba narazie tylko na V roku), forum, czatu (w przyszłości), informacji od prowadzących
- możesz wysyłaĂŚ maile użytkownikom Vboardu - pocztą wewnĂŞtrzną

to chyab tyle ... jeśli jest inaczej prosze mnie poprawiĂŚ

flunitrazepam 
Pavulonum

Punkty: 278
Items
Wysłany: 2006-10-12, 22:26   

Dla niewiedzących:
z internetu można skorzystaĂŚ w bibliotece. Oczywiście za darmo. W pokoju z katalogami.

rudzielec 
Pavulonum
rudzielec

Items
Wysłany: 2006-10-13, 12:55   

Tak tylko zmniejszyli ilośĂŚ komputerów do jednego... :-x

Plattom 
Pavulonum

Punkty: 5
Items
Wysłany: 2006-10-14, 00:06   

ale żeby bylo jakoś logicznie to trzeba by żeby orzynajmniej 75% roku było w takim systemie... a nie wiem ile jest... 15%?? moze 20...

rudzielec 
Pavulonum
rudzielec

Items
Wysłany: 2006-10-14, 15:44   

Na czwartym roku oceny z toksyków były podawane na vboardzie, teraz mamy testy on-line na zajĂŞciach z farmacji praktycznej, wiĂŞc teoretycznie każdy musi miec konto. Tylko z tym dostĂŞpem poza uczelnią bywa gorzej...

kubus_ 
Acidum acetylsalicylicum

Items
Wysłany: 2006-10-14, 21:29   

To jest kwestia czasu ... może za 5-10 lat wszyscy bĂŞdą korzystali tylko z tego systemu (lub podobnego) ... a my po latach bĂŞdziemy mogli powiedzieĂŚ swoim dzieciom ... tak, tatuś/mamusia UCZESTNICZYLI W TYM!!
TYLKO TRZEBA DZIAŁAĆ !!

evildead 
Ketaminum

Punkty: 68
Items
Wysłany: 2006-10-14, 22:40   

kubus_ napisał/a:
To jest kwestia czasu ... może za 5-10 lat wszyscy bĂŞdą korzystali tylko z tego systemu (lub podobnego) ... a my po latach bĂŞdziemy mogli powiedzieĂŚ swoim dzieciom ... tak, tatuś/mamusia UCZESTNICZYLI W TYM!!
TYLKO TRZEBA DZIAŁAĆ !!

pomysł fajny - tylko czego miałby konkretnie dotyczyĂŚ? Rozreklamowania VBoard wśród młodszych roczników? ZachĂŞcenia kadry z ChOrg, ChNorg, F/kinetyki czy Ch.Leków?
Pytanie jeszcze - co z przepustowością serwera i transferem? Nie zapcha siĂŞ?

kubus_ 
Acidum acetylsalicylicum

Items
Wysłany: 2006-10-15, 16:28   

Głównie chodzi o rozreklammowanie młodszym rocznikom Vboardu.
sama kadra może i jest chĂŞtna, ale jeśli nie otrzyma "rozkazów" z góry (od Pani Dziekan) to nic na siłĂŞ nie bĂŞdzie robiła! a jeśli młodsi studenci wywrą presje na Pani Dziekan to pójdzie już z górki... tylko trzeba siĂŞ zebraĂŚ i to zrobiĂŚ (piszĂŞ o młodszych kolegach) ...

oleq 
Phentanylum

Punkty: 23
Items
Wysłany: 2006-10-16, 19:03   

Co myślicie na temat zaproponowania umieszczenia linków do vboardu i forum na stronie wydziałowej?Proponuje w dziale:SPOŁECZNOŚĆ.Wg mnie ułatwiłoby to korzystanie z tych stron i przyczyniło siĂŞ w znacznym stopniu do rozreklamowania vboardu.

Claribell 
Administrator

Pomogła: 3 razy

Punkty: 516
Items
Wysłany: 2006-10-16, 23:02   

Ja już siĂŞ wybieram do dra Jawienia i wybieram i wybraĂŚ siĂŞ nie mogĂŞ ;)
A vboard to raczej w dziale kształcenie
Super-eleganckie fartuchy MERGO od Super Sprzedawcy :)
Sklepik i ksero w akademiku w bloku C czynne od poniedziałku do piątku w godz. 7.30-21.00, sob. - 10-18, nd. - 15-21.
Punkt oferuje m.in.:
Ksero (od 6 gr - pow. 1000 stron), drukowanie, bindowanie, oprawy, skanowanie, laminowanie, przepisywanie tekstów, pomoc w składzie tekstu prac mgr, tłumaczenia pol-ang ang-pol - cenniczek na stronie www.claribell.pl

Odpowiedz do tematu