Wysłany: 2008-09-24, 20:43 Wniosek o stypendium za wyniki w nauce
Od tego roku trzeba składać wniosek o stypendium za wyniki w nauce. Formularz jest dostępny w dziekanacie 116A; do wypełnienia przyda się wyliczona średnia ważona i numer konta, na które stypendium miałoby być wysyłane. Warunkiem ubiegania się o stypendium jest też złożenie indeksu po wpis do 30.09., a wnioski są przyjmowane do 24.10. w 116A.
To dziwne bo w czerwcu pytałem w dziekanacaie 116A o stypendia naukowe i dowiedziałem się, że nie trzeba składać wniosku, ponieważ są one przyznawane automatycznie.
albo:
średnia ważona = Σ [ocena z danego przedmiotu]*[ilość ECTS danego przedmiotu]/60
Ja też pytałem w dziekanacie (pokój 116A) o stypendium naukowe. Powiedzieli, że jest obliczane i przyznawane automatycznie i nie składa się w tym roku podania. Pytałem około 2 tygodnie temu, więc informacja w miarę świeża. Jednak z drugiej strony na ogłoszeniach przed dziekanatem jest napisane, że to podanie należy złożyć.
Chaos i zamęt.
Do 24 października na pewno? Bo w pierwszej chwili pomyślałam, że chodzi o wrzesień i się trochę wkurzyłam, bo dziś już 25 A jak składałam indeks 11 września, to pytałam o to i powiedziano mi, że nie trzeba żadnych podań. Chaos i zamęt...
to rozporządzenie wyszło coś ok. 18-19 września i pewnie dlatego na początku września nie było nic wiadomo o składaniu podań. Składając indeks 19 września dano mi wniosek do wypełnienia, a pani w dziekanacie prosiła, żeby poinformować o tym jak najwięcej ludzi, bo takie zarządzenie wyszło późno.
Co do angielskiego-dostajemy za niego ocenę, więc do średniej też powinien się liczyć. Tak samo jak z infą czy biofizyką- jest zaliczenie, ale dostajemy ocenę i się liczy do średniej najlepiej by było sprawdzić w regulaminie studiów
ja właśnie spojrzałem do programu studiów i pisze przy angielskim: zaliczenie po II semestrze. nic o ocenie ale tak samo pisze przy WFie a ocenę wpisaną mam
przy biofizyce, informatyce, statystyce i matematyce jest: zaliczenie z oceną po I/II semestrze
a tak z ciekawości jeszcze na inne spojrzałem i w tym PDFie jest przy organie egzamin pisemny a przy nieorganie egzamin pisemny i ustny
[ Dodano: 2008-09-25, 22:30 ]
ale jedna rzecz mi tam nie pasuje:
ch. organiczna 15 ECTS
j. łaciński 1 ECTS a w tym małym białym zeszyciku było przecież 16 i 0...
A czy w indeksie jest jakaś ocena z praktyk wpisywana?
Za moich czasów nic takiego nie było. Ocena była tylko dla informacji Pani Profesor.
Jeżeli się to nie zmieniło, to nie może się wliczać do średniej skoro jej nie ma w indeksie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum