Forum analityki CMUJ:
www.analityka.fora.pl
Akademikowy sklepik internetowy:
www.clari.pl
Strona Główna Forum Farmacja CMUJ - Kraków
Studenckie forum Wydziału Farmaceutycznego Collegium Medicum UJ w Krakowie

ForumForum FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  KalendarzKalendarz
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Tablica ogłoszeńTablica ogłoszeń Szukaj ogłoszeńSzukaj ogłoszeń

Poprzedni temat «» Następny temat
Wykłady
Autor Wiadomość
kaarol1214 
Vitex Agnus Castus :)

Punkty: 5
Items
Wysłany: 2010-02-11, 21:34   

Witam. Jak wyglądają wykłady w 2 półroczu Informatyka Statystyka Botanika:) Ze wszystkiego dostaniemy slajdy Na co warto chodzić a na co nie:) Proszę o wypowiadanie się starszych roczników:)

inkarwila 
Phentanylum
inkarwila

Punkty: 270
Items
Wysłany: 2010-02-11, 21:38   

wg mnie warto chodzić tylko na botanikę
statystyka i informatyka- strata czasu
a slajdów, to chyba z niczego nie dostaniecie :evil: chociaż co do inforamtyki to nie jestem pewna....

— Fryderyk Nietzsche

*Kwicior 
Tramadolum

Punkty: 108
Items
Wysłany: 2010-02-11, 22:06   

Z informatyki slajdy są dostępne w internecie, ze statystyki były dawane po wykładzie, natomiast Pani docent nie daje swoich slajdów(zresztą nic na nich nie ma prócz systematyk, całą wiedzę przekazuje ustnie;)) Dodam, że na botanikę warto chodzić. Wykłady są ciekawe i prawie cały egzamin jest na nich oparty.

Kid88 
Pavulonum
TIFOSO

Punkty: 834
Items
Wysłany: 2010-02-11, 22:43   

Na botanikę nie trzeba chodzić. Ja chodziłem i tylko sprawdzałem czy notatki które posiadałem zgadzały się z tym co mówiła pani docent i w 95% się zgadzały, tzn. czasem coś dopisywałem, ale gdybym tego nie dopisał to nic by się nie stało.
Warto chodzić na te wykłady, ponieważ są krótkie i dobrze prowadzone. Pani docent nie przynudza, podaje ciekawostki i jest sympatyczna (wszyscy wykładowcy powinni brasć z niej przykład :D )

"Nieważne, co ludzie pomyślą. Naprawdę gówno mnie to obchodzi." Kimi Raikkonen

Deus Ex 
Acidum acetylsalicylicum

Punkty: 28
Items

Wysłany: 2010-02-13, 15:37   

Na wykłady z botaniki warto chodzić, z powodów, które podali przedmówcy. Nawet jak ma się skombinowane notatki, a nuż da radę coś nowego zanotować. Poza tym, jak dotąd nie spotkałem wykładowcy, który by prowadził wykłady tak ciekawie i z takim zaangażowaniem jak doc. Ekiert. Jeśli będziecie zaszczycać, bardzo miłą skądinąd, panią docent swoją obecnością na wykładach, wg mnie nie pożałujecie :) .

Statystyka - z tego co pamiętam nie wszystko udaje się zanotować, bo dużo rzeczy to jakieś duże wzory, wykresy (a zrozumieć to już w ogóle - przynajmniej tak było w moim przypadku). Gdy zbliżało się kolokwium pani dr dała nam konspekty z tych wykładów. Na matematyce była w sumie podobna sytuacja jak chodzi o wykłady - tyle że na ćwiczeniach z matmy już można było się czegoś nauczyć i zrozumieć. Ale zajęcia komputerowe z pakietem 'Statistica' jak dla mnie to kompletna porażka, chyba tylko fizjo gorzej wspominam :mrgreen: . Więc może w takim układzie jednak ktoś dojdzie do wniosku, że jednak warto na tą statystykę chodzić? Bo w końcu przyjdzie czas kolokwium :evil: . Ale co ja tam mogę wiedzieć, użerałem się z tym dawno temu - mogło się coś zmienić, oby na lepsze :) .

Informatyka - dr Jawień stara się jak może na tych wykładach i moim zdaniem przedstawia to wszystko w sposób przystępny i (w miarę) zrozumiały no ale cóż, tematyka jest niekoniecznie interesująca. Slajdy za tzw. moich czasów były dostępne na necie. Poza tym, z tego co kojarzę wykłady były o 8 rano w piątki więc... :) .

Odpowiedz do tematu